Tipy na levné cestování: Jak ušetřit peníze při cestování

Žena drží prasátko ve slunečních brýlích na oblázkové pláži u moře.
20 července 2023

Každý má svůj důvod k cestování. Někdo hledá dobrodružství, někdo touží po relaxaci a jiný touží po kulturním prožití.

Nicméně finanční limity často představují pro ty, kdo touží prozkoumat svět, značné omezení.

Zde se pokusíme vytvořit komplexního průvodce tipů na levné cestování, který vám pomůže porozumět tomu, jak levně cestovat do cenově dostupných destinací, a učinit tak z cestování s nízkým rozpočtem příjemnou zábavu. Zůstaňte s námi a naučíte se nejlepší levné cestovní triky!

Náš článek o tipech na levné cestování bude obsahovat:

  • Kdy je nejlepší kupovat letenky. Řekneme si, jak porovnat ceny letenek a jaká je nejlepší strategie na nákup letenek online. Přečtěte si také informace o flexibilních datech letu!
  • Jak ušetřit na dovolené. Řekneme vám, jak porovnat cestovní weby, abyste našli hotely s nejlepšími nabídkami. Určitě vám to pomůže při cestování s omezeným rozpočtem.
  • Jak ušetřit peníze za dopravu. Budeme diskutovat o tom, co může udělat spořivý cestovatel, aby získal nejlepší nabídky při cestování veřejnou dopravou.
  • Jak ušetřit na cestovním pojištění. Podíváme se, proč se vyplatí do pojištění investovat, zvláště pokud se chcete naučit levně cestovat po Evropě.
  • Jak ušetřit na cestovních výdajích. Podělíme se o některé cestovní triky týkající se směny peněz, vyhýbání se poplatkům atd.
  • Jaké jsou méně známé cestovní triky, které dělají velký cenový rozdíl a mnoho lidí o nich neví. Řekneme vám nějaké triky, které vám ušetří peníze ať už cestujete pěšky nebo třeba letadlem.

Každopádně pojďme zjistit, jak cestovat levně!

Osoba hledající místa k návštěvě na mapě.

Včasné plánování. Nejlepší čas kdy koupit letenky

Jedním z nejvýznamnějších tipů na cestování s rozpočtem je důraz na včasné plánování. Pro šetřivého cestovatele je tento tip obzvláště důležitý, protože vytváří základ pro cenově výhodný výlet.

Jak ušetřit peníze při cestování? Včasné plánování je synonymem dobře promyšlené dovolené, která nezahrnuje uspěchaná rozhodnutí vedoucí ke zbytečným výdajům.

Kdy je nejlepší kupovat letenky?

Když začnete plánovat svou cestu s dostatečným předstihem, vytvoříte okno příležitostí, které vám umožní implementovat klíčové strategie, jako je sledování nejlepšího času na nákup letenek.

Tato praxe včasného plánování může být doplněna používáním sofistikovaných aplikací pro plánování cest, které jsou speciálně navrženy tak, aby poskytly jasný pohled na to, jak ušetřit na dovolené.

Cílem je sledovat kolísající ceny a stisknout tlačítko „rezervovat“, když je cena nejnižší.

Tímto způsobem skutečně vyhledáte lety podle ceny, nikoli podle data. Flexibilita s termíny cesty vám může pomoci získat nejlepší nabídky letů na poslední chvíli, které mohou výrazně snížit vaše cestovní náklady.

V kolik hodin jsou letenky nejlevnější?

Včasné plánování je zásadní pokud chceme najít cenově dostupné destinace pro cestování.

Používejte online zdroje, čtěte cestovatelské blogy a využijte platformy sociálních médií k odhalení těchto skrytých drahokamů. V této digitální éře není těžké najít svou nejlepší aplikaci pro srovnání letenek.

Je také snazší než kdy jindy srovnání letenek, plánování neobvyklé cesty a vybírání nejlepší dostupné destinace, která odpovídá vašemu rozpočtu a preferencím.

Další výhodou včasného plánování je luxus času, který vám umožňuje porovnávat ceny na různých cestovatelských webech, podívat se na všechny vyhledavače letenek a také máte dost času na porovnání cen ubytování.

Ať už se jedná o rozhodování o nejlepším čase pro rezervaci levných letenek nebo o zjištění, kdy jsou letenky nejlevnější, brzký start vám poskytne konkurenční výhodu.

Stručně řečeno, včasné plánování vaší cesty má několik výhod, včetně, ale nejen, objevování cenově dostupných destinací, využívání nejlepších nabídek letenek, a také máte čas najít ty turistické atrakce, které jsou zdarma. To vše jsou užitečné tipy jak ušetřit peníze na dovolené.

To je výchozí bod, jak cestovat levně, a první krok na vaší cestě úspěšného spořivého cestovatele. Doufáme, že jste zde našli nějaké tipy na levné letenky.

Rezervační platforma viditelná na notebooku s mořem v pozadí.

Umění včasné rezervace

Umění včasné rezervace je další klíčovou strategií, jak ušetřit peníze při cestování. Včasná rezervace, která je považována za jeden z nejúčinnějších tipů na levné cestování, pomáhá najít ty nejlepší nabídky, zejména pokud jde o lety a ubytování. Vyhledávání letenek je jednoduché, protože si můžete nabídky letenek porovnat na různých online srovnávačích letenek. Najít nejlevnější letenky z celého světa vám pomůže vyhledávač letenek, kterých je na internetu více a plánovat dovolenou můžete díky tomu z pohodlí domova. Ve vyhledávačích jsou nabídky téměř všech leteckých společností.

Číst více:  Jak pozdravit v různých jazycích

Náklady na letenky se mohou výrazně lišit v závislosti na poptávce a době rezervace. Chcete-li získat cenově nejpříznivější možnosti, zvažte lety brzy ráno nebo v noci.

Ty jsou obvykle levnější a čím dále tím více, čím více dopředu si je rezervujete. Nejlepší čas kdy koupit letenky obvykle závisí na destinaci a ročním období.

Abyste za své peníze dostali maximum, používejte vyhledávače letenek, které vám umožní porovnávat ceny letů. Tyto platformy často obsahují nástroje, které vás upozorní, když ceny klesnou nebo stoupnou, což vám pomůže získat ty nejlepší nabídky.

Závěrem lze říci, že včasná rezervace letenek nabízí řadu výhod, když se rozhodnete cestovat s omezeným rozpočtem.

Pomáhá najít cenově dostupné lety a ubytování a tvoří tak klíčový základ na levné cestování.

New York City autobus jedoucí po 23. ulici přes Manhattan

Chytré zvolení dopravy ušetří peníze

Další aspekt cestování s omezeným rozpočtem se točí kolem volby dopravy, čili jakým způsobem se dostanete do vámi zvoleného cíle.

Typy dopravy, pro které se rozhodnete, mohou významně ovlivnit vaše celkové cestovní výdaje, a proto je důležité zvolit ten nejvíce efektivní dopravní prostředek.

Za prvé, zvažte kouzlo a cenovou dostupnost veřejné dopravy. V mnoha městech po celém světě jsou systémy veřejné dopravy nejen efektivní, ale také nabízejí bezprostřední zážitek místního životního stylu.

Autobusy, tramvaje, metro a místní vlaky vás dostanou na mnoho míst bez vysokých cen, spojených s taxíky nebo půjčovnami aut. Mnoho měst navíc nabízí denní nebo týdenní jízdenky na veřejnou dopravu, které poskytují neomezené cestování za jednu konkrétní cenu, což z nich činí vynikající volbu pro spořivého cestovatele.

Nejekonomičtějším (a často i nejvíce obohacujícím) způsobem dopravy jsou však vlastní nohy.

Chůze nebo poznávání pěšky je nejen skvělé pro vaše zdraví a životní prostředí, ale také vám dává šanci narazit na skryté místní poklady.

Ať už je to malebná kavárna, pouliční umění nebo pulzující místní trh, některé zážitky lze objevit pouze pěšky.

Chytrá volba dopravy je v podstatě nedílnou součástí jak ušetřit na dovolené.

Pamatujte, že každý cent ušetřený na dopravě může být vynaložen na užitečnější zážitky na vašem dobrodružství.

Peníze uložené v nádobě stojící na mapě.

Najděte dostupné ubytování a ušetřete

Náklady na ubytování často představují významnou část vašeho cestovního rozpočtu.

S trochou hledání a několika chytrými rozhodnutími však můžete najít místa k pobytu, která nejen nabízejí pohodlí, ale také odpovídají vašemu rozpočtu.

Zde je několik tipů, jak najít levné ubytování a udělat si výlet cenově dostupnější.

Hotelový pokoj, Hostel nebo Airbnb?

Při zvažování, kde se ubytovat, je důležité se dívat na různé možnosti a nejen na hotelové pokoje.

I když hotely nabízejí mnoho komfortu, mohou být také drahé, i když použijete při vyhledávání srovnávač hotelů. Místo toho možná budete chtít zvážit alternativy, jako jsou hostely, penziony a nájemní byty.

Airbnb a podobné platformy mohou také nabídnout cenově dostupnější možnosti než tradiční, dokonce i levné hotely. Nabízejí širokou škálu ubytování, od soukromých pokojů po celé domy, vyhovující všem rozpočtům a preferencím.

Navíc, mít přístup do kuchyně může být skutečným přínosem pro cestovatele s omezeným rozpočtem, což vám umožní ušetřit peníze vařením. Tyto řešení vám pomohou ušetřit více než se na první pohled může zdát.

Pro ty, kteří přemýšlí, zda si vybrat hostel nebo Airbnb, obojí má své výhody a často záleží na osobních preferencích a specifikách vaší cesty.

V neposlední řadě nezapomeňte využít online platformy, které vám umožní porovnání cen ubytování, a zvažte také cestování mimo hlavní sezónu, kdy mohou být ceny výrazně nižší.

Závěrem lze říci, že nalezení dostupného ubytování je základním kamenem úspěšného levného cestování.

Se správným přístupem a nástroji můžete najít pohodlné ubytování za příznivé ceny, co vás posune o krok dále ve vaší snaze naučit se levně cestovat.

Kamarádky jedí pizzu na ulici.

Stravování za rozumnou cenu: Cesta, jak ušetřit peníze během cestování

Jedním z nejdůležitějších aspektů cestování je jídlo – je to brána k pochopení kultury, lidí a jejich tradic.

Když však bedlivě hlídáte svůj rozpočet, je důležité přistupovat k jídlu se strategickým myšlením. Zde je několik tipů, které vám pomohou ušetřit peníze a zároveň si vychutnat místní speciality.

Dobrým tipem na levné cestování je vlastní stravování. Pokud bydlíte v hostelu nebo v pronajatém bytě s kuchyňským zařízením, můžete vařením některých jídel ušetřit značné množství peněz.

Místní supermarkety a farmářské trhy mohou nabídnout nepřeberné množství čerstvých, cenově dostupných surovin. To neznamená, že musíte vařit každé jídlo – nicméně je lepší vyvážit způsob stravování mezi vlastní a místní kuchyní, abyste zachovali rozmanitost a dodrželi svůj rozpočet.

Číst více:  Thajsko v říjnu: Kdy jet do Thajska na dovolenou?

Nakonec zvažte, zda si při prohlídce města nezabalit svačiny a doplnitelnou láhev s vodou. Je to zdravější, šetrnější k životnímu prostředí a zamezí vám utrácet na náhlé nákupy, když vás přepadne hlad nebo žízeň.

Naučit se, jak ušetřit na dovolené neznamená, že budete muset dělat kompromisy co se místní kuchyně týče.

S těmito strategiemi v ruce si můžete užít místní lahůdky s chutí a zároveň si zachovat status úspěšného šetřivého cestovatele.

Žena hledá letenky na notebooku.

Cestovní pojištění: bezpečí, do kterého se vyplatí investovat

I když se cestovní pojištění může zdát jako další výdaj, bez kterého se obejdete, je to jedna z těch investic, která vám může z dlouhodobého hlediska ušetřit značné množství peněz (zejména ve Střední Americe!).

Funguje jako záchranná síť proti neočekávaným událostem, jako jsou lékařské pohotovosti, zrušení cesty nebo ztráta zavazadel.

Než se rozhodnete, je důležité porovnat různé poskytovatele cestovního pojištění a smlouvy. Díky mnoha online platformám, které nabízejí snadné srovnání možností cestovního pojištění, můžete efektivně porovnávat ceny a výhody a najít to pojištění, které vám nabízí nejlepší krytí za vámi stanovený rozpočet.

Kromě toho zvažte použití bodů kreditní karty na cestovní pojištění, pokud vaše společnost vydávající kreditní kartu tuto možnost nabízí. Mnoho kreditních karet poskytuje cestovní pojištění jako součást programu odměn. Je to skvělá věc, pokud přemýšlíte, jak ušetřit peníze za cestovní pojištění, aniž byste museli slevit z nároků.

Pamatujte, že toto není místo, kde byste se museli omezovat jen proto, abyste ušetřili peníze. Cílem není cestovní pojištění použít, ale může se stát cokoliv a je dobré ho mít pro případ nepředvídaných okolností.

Takže, jakkoli nelogicky to může znít v průvodci o tom, jak ušetřit na dovolené, nemít cestovní pojištění může být paradoxně mnohem dražší, než počáteční náklady na pojistku.

Orientace ve světě cestovního pojištění může být složitá, ale je nedílnou součástí plánování cesty, zvláště když cestujete s omezeným rozpočtem. Investujete-li trochu času a úsilí do jeho pochopení, můžete si zajistit klid a soustředit se na to, na čem opravdu záleží: užít si své cestovatelské dobrodružství.

[jakieś zdjęcie Vasco]

Žádné jazykové bariéry: Překladač šetří víc než jen peníze

Cestovatel, zejména ten, který se chce naučit levně cestovat po Evropě, se může setkat s různými kulturami a jazyky.

Zde přichází na řadu hlasový překladač. Tento praktický nástroj je schopen překládat různé jazyky v reálném čase, což usnadňuje komunikaci s místními obyvateli. Ať už si objednáváte v restauraci, ptáte se na cestu nebo si prostě jen povídáte s místními, chytrý překladač textu vám může být velice nápomocný.

Přejdete díky tomu nedorozumění, ať už v restauraci, když budete číst menu, nebo během konverzace. Číst menu a ostatní tištěný text můžete pohodlně pomocí aplikace foto překladač.

Jak ale univerzální překladač ušetří peníze na cestování? Představte si, že jedete taxíkem, protože jste kvůli jazykovým nedorozuměním nerozuměli instrukcím veřejné dopravy nebo platbě za jízdenky.

Naučit se některé základní fráze v místním jazyce může navíc výrazně zlepšit váš zážitek z cestování a ušetřit čas.

Poznávání rozmanitých evropských kultur je obohacující, když se můžete porozumět s místními v jejich jazyce, i když umíte jen pár jednoduchých frází.

Překonání jazykových bariér je proto jedním ze zásadních tipů na levné cestování, co zlepší váš zážitek z cestování a pomůže vám vyhnout se neočekávaným výdajům, což vás jako spořivého cestovatele posune o další krok vpřed. Automatický překladač může být velkou součástí vašich dobrodružství!

Mladá turistka, která má ráda architekturu

Objevování levných nebo bezplatných atrakcí: Ušetřete ještě více peněz

Radost z cestování není vždy spojena s cenou. Mnoho z nejúžasnějších výhledů je zdarma. Města často nabízejí nepřeberné množství atrakcí, které si můžete užít zdarma nebo levně. Jde o to vědět, kam se podívat, kde hledat a jak si naplánovat itinerář.

Podívejte se na bezplatné místní akce nebo bezplatné turistické atrakce ve vámi zvolené destinaci. Místní parky, rušné trhy, historické čtvrti a krásná přírodní krajina nabízejí bohaté zážitky, aniž by vás to stálo jedinou korunu. V mnoha městech se navíc konají bezplatné kulturní akce, koncerty nebo festivaly, které vám umožní poznat místní kulturu.

Mnoho muzeí a atrakcí má konkrétní dny nebo hodiny, kdy je vstup zdarma nebo se slevou. Tyto cenné informace vám může poskytnout rychlé vyhledávání online nebo návštěva místního turistického informačního centra. Pamatujte, že plánování je klíčové a znalost těch nejlepších dostupných destinací a jejich nabídky vám může ušetřit značné peníze.

Pěší výlety jsou dalším skvělým způsobem, jak prozkoumat město, aniž by vás to muselo stát peníze. Některá města nabízejí bezplatné pěší výlety pod vedením zkušených místních průvodců. I když jsou tyto prohlídky bezplatné, je dobrým zvykem dát svému průvodci dýško, podle toho, jak moc se vám prohlídka líbila.

Číst více:  Co je to mimoni jazyk?

Ušetřit můžete také využitím městských turistických karet. Tyto karty obvykle poskytují bezplatný nebo zlevněný přístup na hlavní atrakce, veřejnou dopravu a dokonce i do místních restaurací. Mohou se zdát nákladné, ale pokud jsou správně využity, mohou vám pomoct výrazně ušetřit.

Dalším tipem na levné cestování je prozkoumávání pěšky nebo pomocí veřejné dopravy. Nejen, že ušetříte peníze, ale také získáte podrobnější zážitek z města a cestou objevíte skryté zajímavosti.

Pamatujte, že hodnota vašich cestovních zážitků se neměří tím, kolik utratíte, ale vzpomínkami, které si uděláte.

Spořivý cestovatel, který se učí, jak cestovat levně, díky prozkoumávání bezplatných nebo levných atrakcí bude mít zážitky, které jsou bohaté na hodnotu a zároveň šetří peněženku.

Používání mapy v telefonu.

Finanční tipy pro skromné cestovatele: Bankovní účet, poplatky atd.

Orientace ve finančních aspektech cestování se může zdát svazující, zvláště když máte omezený rozpočet. Zde je několik klíčových strategií, které vám pomohou efektivně spravovat vaše cestovní finance.

  • Za prvé, je nezbytné porozumět poplatkům za zahraniční transakce spojené s vaší debetní nebo kreditní kartou. Tyto poplatky se mohou rychle načítat při každé platbě nebo výběru hotovosti v zahraničí. Před cestou si poplatky ověřte u své banky a zvažte, zda si nezažádat o kartu, která tyto poplatky neúčtuje, pokud plánujete často cestovat.
  • Pokud platíte hotově snažte se co nejvíce používat místní měnu. Zatímco mnoho míst může přijímat vaši domácí měnu nebo dolary, směnný kurz, který nabízejí, je obvykle méně výhodný. Pozor na poplatky za použití bankomatů – používání bankomatů renomovaných bank obvykle nabízí lepší sazby a nižší poplatky. Hotovost vám umožní ušetřit více peněz.
  • Zvažte použití kreditních karet na cestovní výdaje. Můžete najít mnoho programů kreditních karet s odměnami, které lze vyměnit za letenky, hotely nebo další výdaje spojené s cestováním. Ujistěte se, že porovnáváte různé možnosti, abyste si vybrali tu nejvhodnější kartu s odměnami na cestování. Můžete dokonce vydělat peníze tím, že kartu doporučíte svým přátelům!

Jako cestovateli s omezeným rozpočtem může každý ušetřený cent vylepšit váš zážitek z cestování. Tím, že budete mít znalosti o bankách, poplatcích za karty a dalších peněžních záležitostech, můžete si zajistit, že vaše těžce vydělané peníze co nejlépe pomohou k vytvoření nezapomenutelných vzpomínek na cestování.

Vydejte se na výlet, vyhněte se rekreačním poplatkům, najděte nabídky a co je nejdůležitější, užívejte si a přitom ušetřete peníze!

Závěr: Cestujte levně na vaší další cestě

Cestování s omezeným rozpočtem v podstatě není jen o úspoře peněz a počítání drobných, ale o informovaném rozhodování, plánování dopředu a úplném ponoření se do zážitků, které vaše destinace nabízí. Prozkoumávejte a objevujte, dopřejete si tak více zážitků než válením se v luxusu 🙂

Nyní, vyzbrojeni těmito komplexními tipy na levné cestování, jste připraveni vydat se na cestu, ukázat sobě i ostatním, jak ušetřit peníze při cestování, a dokázat, že levné cestování není o obětování, ale o důvtipných volbách a snaze.

Doufáme, že některé z levných cestovních triků v tomto článku vám pomohly odpovědět na vaši otázku, jak ušetřit peníze na cestování.

Shrnutí:

Tento komplexní průvodce představuje efektivní tipy na levné cestování pro spořivého cestovatele. Mezi klíčové strategie patří včasné plánování pro zajištění nejlepších nabídek letů a ubytování a inteligentní výběr dopravy, jako je veřejná doprava a chůze. Cenově dostupné ubytování, jako jsou hostely, Airbnb nebo penziony, mohou nahradit drahé hotely. Navíc úspora výdajů na jídlo prostřednictvím vlastního stravování a místní kuchyně může podstatně snížit náklady. Investice do cestovního pojištění je nezbytná, protože dokáže ušetřit značné částky v případě nouze. Nástroje, jako jsou překladatelé, mohou zabránit nesprávným komunikačním nákladům a zlepšit kulturní zážitky. A konečně, k významným úsporám může přispět také prozkoumávání bezplatných nebo levných atrakcí a znalost bankovních poplatků a poplatků za karty.

Nejčastější otázky:

Jaká je výhoda včasného plánování u cestování s omezeným rozpočtem?

Odpověď: Včasné plánování je finančně výhodné, pokud váš rozpočet na cestování je omezený. Umožňuje cestujícím sledovat kolísající ceny a rezervovat lety, když je cena nejnižší. Včasné plánování také poskytuje čas na porovnání cen na různých cestovatelských webech a hotelových rezervačních platformách, stejně jako objevování cenově dostupných destinací. Tvoří základ pro cenově výhodný výlet.

Jak může promyšlený výběr dopravy pomoci ušetřit peníze při cestování?

Odpověď: Volba veřejné dopravy, jako jsou autobusy, tramvaje, metro a místní vlaky, může drasticky snížit cestovní náklady, protože jsou obvykle levnější než taxi nebo půjčovna aut. Mnoho měst nabízí denní nebo týdenní jízdenky na veřejnou dopravu, které poskytují neomezené cestování za jednotnou cenu. Chůze nebo poznávání pěšky je také zajímavým způsobem dopravy, během kterého poznáte také mnoho zajímavých míst.

Jak může cestovatel ušetřit peníze za jídlo a ubytování, když má omezený rozpočet?

Odpověď: Pobyt v hostelech, penzionech nebo nájemních bytech prostřednictvím platforem jako Airbnb může být cenově dostupnější než tradiční hotely. Vaření některých jídel, zvláště když je k dispozici kuchyňské zařízení, a balení svačin může výrazně ušetřit náklady na jídlo. Porovnání cen ubytování, plánování jídel a cestování mimo hlavní sezónu může vést k velkým úsporám.

Baros Marta

Robert Faber

Robert je vášnivým cestovatelem a fanouškem nových technologií. Umí dobře vařit, ale nikdy na to nemá dostatek času což má za následek, že na většinu jídel si nakonec stěžuje. Pravidelně chodí do posilovny.

podobné články

Africké jazyky: Různorodá jazyková krajina

Africké jazyky: Různorodá jazyková krajina

Afrika, druhý největší kontinent na světě, je zemí mimořádné rozmanitosti. Od sluncem zalité Sahary na severu po bujné deštné pralesy v povodí řeky Kongo a větrný Mys Dobré naděje na jihu, geografická různorodost Afriky je stejně rozmanitá jako jazyky, kterými se v...

Jak pozdravit v různých jazycích

Jak pozdravit v různých jazycích

„Ahoj“ je obvykle jedno z prvních slov, se kterými se setkáte při učení se nového jazyka. Některé jazyky však ve svých pozdravech vyjadřují více než jen obyčejné „ahoj“. Jednoduché „ahoj“ může vyjadřovat pocity upřímnosti, štěstí a vděčnosti, ale mohou existovat i...

Největší zajímavosti o Japonsku

Největší zajímavosti o Japonsku

Vítejte v zemi sushi, samurajů a sumo! Japonsko je země, kde se starobylé tradice plynule prolínají s nejmodernějšími technologiemi. Japonsko je velmi zajímavou a exotickou zemí, která nabízí mnoho zajímavosti k objevení - od kuriózních kulturních praktik po...

Jazyky Hvězdných válek: Prozkoumáme jazykové bohatství

Jazyky Hvězdných válek: Prozkoumáme jazykové bohatství

V rozsáhlém vesmíru ságy Hvězdné války diváky uchvacují epické bitvy, ikonické postavy a hluboké filozofie. Řada jazyků však přidává další vrstvu bohatství a obohacuje vyprávění o kulturní hloubku.  Franšíza představuje jazyky od melodických tónů Twi'leků až po...

Island v červnu – Je to dobrý nápad na dovolenou?

Island v červnu – Je to dobrý nápad na dovolenou?

Plánování letní dovolené je vždy vzrušující a Island je jednou z těch destinací, které rozhodně stojí za návštěvu. Ale jaké je počasí na Islandu v červnu? Jaké svátky můžete zažít a co všechno tam můžete dělat? V tomto článku se podíváme na všechno, co potřebujete...

Zajímavosti o Africe: Kontinent plný divů

Zajímavosti o Africe: Kontinent plný divů

Afrika, kontinent překypující divy, je pokladnicí, která láká cestovatele a zvídavé osoby. A tak se možná ptáte: Co je na Africe tak zajímavého? Jaká jsou zvířata z Afriky a jaká je africká kultura? Od rozlehlých savan po rušná města, jak jižní, tak severní Afrika je...