Proč jet na Kubu v listopadu?

Staré automobily jedou po cestě na Kubě.
8 srpna 2023

Pravděpodobně mnozí z nás co o takové dovolené přemýšlí, zadali do vyhledávače následující dotaz: „Dovolená Kuba all inclusive“, nicméně otázka „Počasí na Kubě v listopadu“ však může být ještě důležitější.

Se svými krásnými plážemi, podmanivými atrakcemi a řadou lákavých letovisek nabízí Kuba nezapomenutelný zážitek pro cestovatele, kteří hledají odpočinek, dobrodružství a kulturní vyžití.

Nicméně, ne každé roční období je vhodné k návštěvě. Kdy je nejvhodnější jet na Kubu?

Dle našeho názoru — v listopadu.

Kuba v listopadu může být tou nejlepší verzí sebe sama. V listopadu je příjemné, teplé počasí bez veder. Je začátek období sucha a plážová letoviska nabízejí mnoho oblíbených atrakcí, které mohou být v jiných měsících nedostupné.

Pokud tedy stále váháte kam na dovolenou v listopadu, nebo kam v listopadu za teplem, vězte, že Kuba je dobrou volbou.

Cayos de Villa Clara, Havanský festival klasické hudby a další atrakce na vás čekají na tomto malebném karibském ostrově.

Když víme, kdy jet na Kubu, můžeme také probrat následující body:

  • Jaké je počasí na Kubě v listopadu?
  • Jaká je teplota na Kubě?
  • Co navštívit na Kubě v listopadu?
  • Kuba v listopadu: Nejoblíbenější atrakce.
  • All-inclusive resorty na Kubě.
  • Jaké jsou další tropické listopadové destinace?

Pojďme tedy na to a řekněme si jaké je počasí na Kubě, co je možné na tomto ostrově vidět, jaká je teplota vody, kdy je období dešťů, kdy je na Kubě zima a co dalšího zajímavého se na Kubě nachází.

Pláž na Kubě při západu slunce.

Jaké je počasí na Kubě v listopadu?

Jaká je teplota na Kubě v listopadu?

Mnoho lidí se zjišťuje neboli hledá, jaké je počasí na Kubě v listopadu. Přečtěte si následující řádky a dozvíte se více!

Kuba v listopadu nabízí příjemné teploty a příznivé podmínky pro outdoorové aktivity. Průměrná teplota na Kubě se během listopadu pohybuje mezi 25 °C (77 °F) a 29 °C (84 °F), což stanoví pro cestování příjemné podmínky.

Dešťové srážky

Listopad spadá do období sucha s výrazně nižšími srážkami ve srovnání s letními měsíci, které patří do období dešťů.

Dešťové srážky jsou obecně malé, s průměrem 60-80 mm (2,4-3,2 palců) srážek rozložených do několika dní. Pro jistotu je dobré si přibalit lehkou bundu nebo deštník, protože se mohou vyskytnout krátké přeháňky.

Vlhkost vzduchu

V listopadu se na Kubě nemusíte bát vysoké vlhkosti.

Vlhkost vzduchu je během listopadu výrazné nižší než v letních měsících, což poskytuje návštěvníkům příjemné klima.

Sluneční svit

Na Kubě je v listopadu dostatek slunečního svitu, průměrně 7-8 hodin slunečního svitu denně. To poskytuje dostatek příležitostí k prozkoumání přírody, relaxaci na plážích a k různým venkovním aktivitám, protože denní teploty jsou opravdu příjemné.

Celkově listopad nabízí příjemné klima pro návštěvu měst, krásných pláží a kulturních atrakcí.

Panorama města na Kubě.

Co navštívit na Kubě v listopadu?

Pokud tuto zemi neznáte, před její návštěvou určitě budete zjišťovat co navštívit na Kubě, aby vaše dovolená byla co nejvíce zdařilá.

Na Kubě je spoustu zajímavých míst k vidění, pojďme se tedy podívat na to, které to jsou:

Varadero

Pokud hledáte nedotčené pláže a tyrkysovou vodu, Varadero by mělo být na prvním místě vašeho seznamu. Tato vyhlášená plážová destinace nabízí ohromující pláže s bílým pískem, ideální pro opalování a relaxaci.

Užijte si vodní sporty, jako je šnorchlování, potápění, nebo si prostě odpočiňte na pláži s osvěžujícím nápojem. Varadero je také domovem luxusních letovisek, které nabízejí all-inclusive a další možnosti pro skutečně odpočinkovou dovolenou.

Číst více:  Zažijte kouzlo Egypta: Prázdniny v prosinci

Toto malebné letovisko má také několik historických zajímavostí. Jednou z nich je Reserva Ecológica Varahicacos – přírodní rezervace s jeskyněmi obsahujícími 2500 let staré lidské pozůstatky a starověké piktogramy.

Havana

Jako pulzující hlavní město Kuby je Havana podmanivou destinací, která spojuje historii, kulturu a ohromující architekturu.

Můžete prozkoumat historickou starou Havanu (Havana Vieja) – památku světového dědictví UNESCO – kde najdete barevné koloniální budovy, okouzlující náměstí a fascinující muzea.

Udělejte si procházku po Malecon, slavné nábřežní promenádě, a ponořte se do živé atmosféry tohoto rušného města. Nenechte si ujít příležitost zažít pulzující hudební scénu a užít si rytmy salsy a son.

Za zmínku také stojí, že v listopadu začíná Havanský festival klasické hudby. Během této speciální akce se umělci scházejí na veřejnosti, aby propagovali klasickou hudbu mezi svými diváky.

Trinidad

Aby nahlédnout do koloniální minulosti Kuby je Trinidad destinací, kterou musíte navštívit.

Toto zachovalé město je na seznamu světového dědictví UNESCO a je známé svými dlážděnými ulicemi, barevnými domy a okouzlujícími náměstími. Prozkoumejte Muzeum koloniální architektury, vyšplhejte na věž Iglesia y Convento de San Francisco a užijte si panoramatický výhled na město.

Můžete si také udělat výlet do nedalekého Valle de los Ingenios, okouzlujícího údolí posetého starými cukrovými plantážemi, nebo si odpočinout na krásné pláži Playa Ancón, která se nachází jen kousek od Trinidadu.

Viñales

Milovníci přírody a outdooroví nadšenci by měli zamířit do Viñales, malebného údolí uhnízděného v srdci kubánské oblasti pěstování tabáku. Toto místo světového dědictví UNESCO se může pochlubit ohromujícími vápencovými útvary zvanými mogotes, bujnými tabákovými poli a pulzující zelenou krajinou.

Oblast můžete prozkoumat na koni nebo se vydat na procházku údolím, abyste objevili skryté jeskyně a dechberoucí vyhlídky. Nezapomeňte navštívit tabákovou farmu, kde se dozvíte o tradičním procesu výroby kubánských doutníků.

Cienfuegos

Cienfuegos, známé jako „Perla jihu“, je okouzlující pobřežní město s bohatým architektonickým dědictvím. Historické centrum města, které je také na seznamu světového dědictví UNESCO, představuje směs francouzských a španělských vlivů.

V Cienfuegos můžete prozkoumat krásný park José Martí, navštívit divadlo Tomáse Terryho a projít se po Paseo del Prado. Nenechte si ujít příležitost vychutnat si úžasný výhled na západ slunce nad Maleconem.

Santiago de Cuba

Ponořte se do pulzující kultury Santiaga de Cuba, druhého největšího města země.

Navštivte historický Castillo de San Pedro de la Roca, prozkoumejte živé uličky centra města a zažijte afrokubánské rytmy v Casa de la Trova.

Santiago de Cuba je také známé svým karnevalem, který se koná v červenci, což je pestrá a živá oslava.

Bez ohledu na povětrnostní podmínky je však příjemné mít s sebou hlasový překladač. Ne každý na Kubě umí mluvit anglicky a dobrá komunikace při návštěvě takových míst je velmi důležitá. Překladač řeči se rozhodně může hodit.

Budovy ve městě Havana.

Co navštívit na Kubě v listopadu?

Nyní už známe nejzajímavější města, pojďme se tedy podívat na konkrétní místa, která stojí za to navštívit.

Jak jsme uvedli na začátku, Kuba v listopadu znamená chladnější teploty, což je ideální pro návštěvu měst a muzeí.

Kuba je naštěstí pulzující a kulturně bohatá země, která nabízí nepřeberné množství oblíbených atrakcí a vzrušujících aktivit.

Kam tedy v listopadu na Kubě vyrazit, chcete-li si odpočinout a vzdělávat se? Zjistěte níže:

Národní muzeum de Bellas Artes

Toto národní muzeum umění v Havaně představuje rozsáhlou sbírku kubánského umění od koloniálních dob až po současná díla.

Představuje obrazy, sochy a instalace, které umožňují nahlédnout do uměleckého dědictví země.

El Capitolio

El Capitolio se nachází v Havaně a je velkolepou budovou inspirovanou americkým Kapitolem ve Washingtonu, D.C. Sídlí v ní Kubánská akademie věd a nabízí prohlídky s průvodcem, které návštěvníkům umožňují prozkoumat její velkolepou architekturu a dozvědět se o kubánské historii a kultuře.

El Nicho

Je to malebný vodopád nacházející se v pohoří Escambray. Když navštívíte toto úžasné místo, můžete se vydat na procházku bujnými lesy, zaplavat si v přírodních tůních a obdivovat kaskádové vodopády obklopené malebnou krajinou.

Číst více:  Jakých je 10 nejrozšířenějších jazyků v Evropě?

Zátoka sviní

Navštivte historické místo Zátoky sviní, kde se v roce 1961 odehrála neúspěšná invaze podporovaná USA. Prozkoumejte Muzeum Giron, abyste se dozvěděli o události a jejím významu v kubánské historii.

Oblast také nabízí skvělé příležitosti pro šnorchlování a potápění díky svým živým korálovým útesům.

Mauzoleum Che Guevary

Ty, které zajímá téma kubánské revoluce mohou navštívit mauzoleum Ernesta „Che“ Guevary v Santa Clara. Muzeum je věnováno životu vůdce revoluce. Prohlédnout si můžete i sochu, která připomíná jeho roli ve zmíněné historické události.

Pláž Varadero

Pokud jste milovníkem dovolené na pláži, pak je toto místo rozhodně pro vás. Odpočiňte si a nasávejte slunce na nedotčeném pobřeží Varadera, které je jednou z nejznámějších plážových destinací na Kubě.

Užijte si křišťálově čisté tyrkysové vody, oddejte se vodním sportům, jako je šnorchlování a potápění, nebo si jen odpočiňte na měkkém bílém písku. Varadero také nabízí vynikající all-inclusive resorty, které poskytují luxusní zážitek.

Klasická prohlídka Havany autem

V neposlední řadě se můžete projet klasickým veteránem a prozkoumat ulice Havany stylově.

Obdivujte zachovalé veterány, plavte se po Maleconu a prozkoumejte různé čtvrti města.

To jsou jen některé z mnoha oblíbených atrakcí a věcí, které můžete dělat na Kubě v listopadu. Vždy se vyplatí udělat průzkum předem a najít místa, která vás nejvíce zajímají.

Obrázek letního rezortu na pláži.

Dovolená na Kubě: Nejoblíbenější all inclusive resorty

Na Kubě se nachází spousta luxusních letovisek. Zde jsou některé z nejoblíbenějších all inclusive resortů na Kubě:

Royalton Hicacos Resort & Spa (Varadero)

Tento resort pouze pro dospělé ve Varaderu nabízí luxusní a sofistikovaný zážitek. Díky své krásné poloze na pláži, prostornými apartmány, několika bazénům a různým možnostem stravování nabízí párům a novomanželům na svatební cestě relaxační a luxusní atmosféru.

Iberostar Varadero (Varadero)

Iberostar Varadero, známý svými vynikajícími službami a ohromující polohou přímo u pláže, je oblíbený mezi cestovateli.

Resort se může pochlubit prostornými pokoji, krásnými zahradami, několika restauracemi a širokou škálou aktivit, včetně vodních sportů a noční zábavy.

Melia Buenavista All Inclusive Royal Service & Spa (Cayo Santa Maria)

Tento resort pouze pro dospělé v Cayo Santa Maria nabízí luxusní zážitek. Resort nabízí prostorná a elegantní apartmány, personalizované služby komorníka, klidné lázně a soukromou pláž.

Je to ideální volba pro páry a ty, kteří hledají romantický útěk.

Grand Memories Varadero (Varadero)

Tento rezort vhodný pro rodiny ve Varaderu nabízí řadu vybavení a aktivit pro všechny věkové kategorie.

Díky své poloze na pláži, prostorným pokojům, několika bazénům, vodnímu parku, dětskému klubu a různým možnostem stravování zajišťuje rodinám příjemný a zábavný pobyt.

Melia Las Dunas (Cayo Santa Maria)

Melia Las Dunas, které se nachází v Cayo Santa Maria, je dalším all inclusive resortem vhodným pro rodiny na našem seznamu. Může se pochlubit polohou u pláže a nabízí prostorné pokoje, dětský klub, několik bazénů, vodní sporty a řadu možností stravování.

Středisko nabízí zábavu pro všechny věkové kategorie a je ideální pro nezapomenutelnou rodinnou dovolenou.

Malebná ulička v Havaně.

Kam na dovolenou v listopadu? Jaké jsou další možnosti?

Listopad je skvělý čas uniknout chladnějším teplotám a vydat se do tropických destinací za sluncem, teplem a lepšími povětrnostními podmínkami.

Zde je několik oblíbených tropických turistických destinací, kde je v listopadu teplo:

Maledivy

Se svými tyrkysovými vodami, nedotčenými plážemi a luxusními resorty jsou Maledivy vysněnou tropickou destinací. Listopad spadá do období sucha, které nabízí dostatek slunečního svitu a ideální podmínky pro šnorchlování, potápění a užívání si neuvěřitelného mořského života. Na ostrově, respektive ostrovech, jsou teploty v období dešťů i sucha po celý rok téměř totožné, a pohybují se kolem 30 °C. Teplota moře je po celý rok téměř konstantní a pohybuje se kolem 27 °C. Ideální doba pro návštěvu Malediv je od listopadu do dubna.

Thajsko

Thajské ostrovy a plážové destinace, jako je Phuket, Krabi a Koh Samui, jsou oblíbenou volbou pro tropickou dovolenou v listopadu. Končí období dešťů a teploty vzduchu se pohybují v průměru do 30 °C. Teplota moře je v listopadu příjemných 27 °C. V noci teplota neklesá pod 24°C. V moři se můžete tedy koupat po celý rok.

Bali, Indonésie

Bali je tropický ráj známý pro svou bujnou krajinu, živou kulturu a krásné pláže. Listopad spadá do období sucha, takže je to ideální čas k návštěvě. Užijte si surfování, cvičení jógy, návštěvy chrámů a vřelou pohostinnost Balijců. Bali je ostrov, na kterém celoročně panují poměrně stabilní teploty od 27°C do 32°C. Období sucha na Bali je od konce března do konce listopadu. Na Bali je proto příjemné se vydat také v září nebo během října. V našich končinách se začíná ochlazovat, tak se jedná o čas ideální k prodloužení léta.

Číst více:  Thajsko v říjnu: Kdy jet do Thajska na dovolenou?

Kostarika

Kostarika nabízí spoustu tropických deštných pralesů, divokou zvěř a dobrodružné aktivity. Listopad je součástí zeleného období země, které se vyznačuje občasnými přeháňkami, ale pro milovníky přírody je to skvělý čas na návštěvu, protože deštné pralesy jsou svěží a živé.

Tyto oblíbené tropické destinace v listopadu nabízejí kombinaci relaxace, dobrodružství, přírodních krás, kulturních zážitků a lepších povětrnostních podmínek a zajišťují nezapomenutelnou a omlazující dovolenou.

Je samozřejmé, že na všech výše zmíněných místech je důležitá efektivní komunikace. Doporučujeme, abyste místo spoléhání na mobilní překládací aplikace použili kvalitní překladač mluveného slova.

Vezměte si sebou například Vasco Translator. Nejen, že nabízí rychlé překlady, ale také vám poskytuje bezplatné doživotní připojení v téměř 200 zemích po celém světě. S mobilními aplikacemi pro překlady musíte v zahraničí používat vlastní data, což může být nákladné.

Proč dovolená na Kubě v listopadu? Shrnutí

Období dešťů je na Kubě od dubna do října a v listopadu začíná období sucha, čili sezóna. Na Kubě sice prší vydatně, ale krátkou dobu.

A pokud jste někdy zadali do vyhledávače „počasí na Kubě v listopadu“, „teplota na Kubě v listopadu“, „kam za teplem v listopadu“ nebo „kde je v listopadu teplo“, nemusíte se bát — Kuba je skvělá volba!

Pamatujte však, že listopad není nejlevnější dobou na dovolenou na Kubě. Pokud chcete nějaké levné tipy na cestování po Kubě, měli byste tam jet v květnu, červnu, září nebo říjnu.

Celkově vzato, dovolená na Kubě v listopadu slibuje nezapomenutelný zážitek plný tepla, kulturního vyžití a ohromující krajiny.

Ať už se rozhodnete odpočívat na úchvatných plážích Varadera, prozkoumávat historické uličky Havany nebo se ponořit do přírodních krás Viñales, Kuba má pro každého cestovatele něco.

S příjemnými teplotami, cenově dostupnými balíčky all inclusive a nesčetným množstvím aktivit je listopad ideálním časem k návštěvě tohoto úchvatného karibského skvostu.

Pokud tedy stále váháte „kam na dovolenou v listopadu“, „kam v listopadu za teplem“, „kde je v listopadu teplo?“, jednoduše Kuba je skvělá volba. Je zde příjemné počasí, i když je třeba konstatovat, že na Kubu je vhodné jet i v zimě, a období dešťů, které zde v zimních měsících panuje, není tak hrozné, protože se jedná obvykle o vydatné přeháňky, po kterých se ale krásně vyjasní.

Sbalte si kufry a připravte se letos v listopadu na Kubě vytvořit trvalé vzpomínky. A nezapomeňte si vzít sebou zařízení pro okamžitý překlad, protože existuje šance, že ne každý na Kubě bude mluvit anglicky.

Ve zkratce

Listopad je skvělý čas na návštěvu Kuby kvůli příjemným teplotám, nižším srážkám a začátku období sucha. Průměrná teplota se pohybuje od 25 °C do 29 °C (77 °F až 84 °F), což je příjemné klima pro venkovní aktivity. Mezi oblíbené destinace v listopadu patří Varadero díky nedotčeným plážím, Havana díky živé kultuře a architektuře, Trinidad pro své koloniální kouzlo, Viñales pro svou přírodní krásu a Cienfuegos a Santiago de Cuba pro své jedinečné atrakce. Mezi zajímavosti, které musíte navštívit, patří Museo Nacional de Bellas Artes, El Capitolio, vodopád El Nicho, Zátoka sviní, mauzoleum Che Guevary a pláž Varadero. Kuba také nabízí řadu all-inclusive resortů, jako je Royalton Hicacos Resort & Spa a Iberostar Varadero. Pro ty, kteří v listopadu hledají jiné tropické destinace, jsou oblíbenou volbou Maledivy, Thajsko, Bali a Kostarika.

Nejčastější otázky

Jaká je průměrná teplota na Kubě během listopadu?

Průměrná teplota na Kubě se během listopadu pohybuje mezi 25 °C (77 °F) a 29 °C (84 °F), což je na cestování příjemné klima.

Jaké oblíbené atrakce je možné na Kubě v listopadu navštívit?

Mezi oblíbené atrakce na Kubě v listopadu patří Varadero díky nedotčeným plážím, Havana díky pulzující kultuře a zajímavé architektuře, Trinidad díky svému koloniálnímu kouzlu, Viñales díky krásné přírodě a Cienfuegos a Santiago de Cuba pro své jedinečné atrakce. Mezi další atrakce patří Museo Nacional de Bellas Artes, El Capitolio, vodopád El Nicho, Zátoka sviní, mauzoleum Che Guevary a pláž Varadero.

Můžete mi doporučit nějaké all inclusive resorty na Kubě na listopadovou dovolenou?

Mezi oblíbené all inclusive resorty na Kubě patří Royalton Hicacos Resort & Spa ve Varaderu, Iberostar Varadero ve Varaderu, Melia Buenavista All Inclusive Royal Service & Spa v Cayo Santa Maria, Grand Memories Varadero ve Varaderu a Melia Las Dunas v Cayo Santa Maria. Tato střediska nabízejí řadu vybavení, krásné prostředí a špičkové služby pro relaxační a příjemný pobyt.

Baros Marta

Robert Faber

Robert je vášnivým cestovatelem a fanouškem nových technologií. Umí dobře vařit, ale nikdy na to nemá dostatek času což má za následek, že na většinu jídel si nakonec stěžuje. Pravidelně chodí do posilovny.

podobné články

Africké jazyky: Různorodá jazyková krajina

Africké jazyky: Různorodá jazyková krajina

Afrika, druhý největší kontinent na světě, je zemí mimořádné rozmanitosti. Od sluncem zalité Sahary na severu po bujné deštné pralesy v povodí řeky Kongo a větrný Mys Dobré naděje na jihu, geografická různorodost Afriky je stejně rozmanitá jako jazyky, kterými se v...

Jak pozdravit v různých jazycích

Jak pozdravit v různých jazycích

„Ahoj“ je obvykle jedno z prvních slov, se kterými se setkáte při učení se nového jazyka. Některé jazyky však ve svých pozdravech vyjadřují více než jen obyčejné „ahoj“. Jednoduché „ahoj“ může vyjadřovat pocity upřímnosti, štěstí a vděčnosti, ale mohou existovat i...

Největší zajímavosti o Japonsku

Největší zajímavosti o Japonsku

Vítejte v zemi sushi, samurajů a sumo! Japonsko je země, kde se starobylé tradice plynule prolínají s nejmodernějšími technologiemi. Japonsko je velmi zajímavou a exotickou zemí, která nabízí mnoho zajímavosti k objevení - od kuriózních kulturních praktik po...

Jazyky Hvězdných válek: Prozkoumáme jazykové bohatství

Jazyky Hvězdných válek: Prozkoumáme jazykové bohatství

V rozsáhlém vesmíru ságy Hvězdné války diváky uchvacují epické bitvy, ikonické postavy a hluboké filozofie. Řada jazyků však přidává další vrstvu bohatství a obohacuje vyprávění o kulturní hloubku.  Franšíza představuje jazyky od melodických tónů Twi'leků až po...

Island v červnu – Je to dobrý nápad na dovolenou?

Island v červnu – Je to dobrý nápad na dovolenou?

Plánování letní dovolené je vždy vzrušující a Island je jednou z těch destinací, které rozhodně stojí za návštěvu. Ale jaké je počasí na Islandu v červnu? Jaké svátky můžete zažít a co všechno tam můžete dělat? V tomto článku se podíváme na všechno, co potřebujete...

Zajímavosti o Africe: Kontinent plný divů

Zajímavosti o Africe: Kontinent plný divů

Afrika, kontinent překypující divy, je pokladnicí, která láká cestovatele a zvídavé osoby. A tak se možná ptáte: Co je na Africe tak zajímavého? Jaká jsou zvířata z Afriky a jaká je africká kultura? Od rozlehlých savan po rušná města, jak jižní, tak severní Afrika je...